Ланс спечели с минималното 1:0 в гостуването си на Нант в среща от 20-ия кръг на френската Лига 1. Единственото попадение в срещата вкара Давид Коща в 48-ата минута.

Мачът не предложи много на брой голови опасности, макар че още във втората минута гостите можеха да поведат. Ударът на Коща от границата на наказателното поле обаче се отби в напречната греда.

В средата на първата част попадение на Тино Кадевере не беше зачетено заради засада. Голът беше проверен от ВАР и решението на съдиите затвърдено.

До почивката домакините продължиха да нападат, но Ланс оцеля. Каадевере, Мостафа Мохамед и Натан Зезе пропиляха добри шансове за гол.

Пропуските на Нант бяха наказани от гостите в 48-ата минута, когато Ланс излезе напред в резултата. Тогава Факундо Медина намери Коща в наказателното поле, който успя да овладее и да реализира победното попадение.

Последваха силни минути на Ланс, голмайсторът пропусна два шанса да удвои актива си в срещата. Нант нямаше отговор и трябваше да се примири със загубата.

След успеха вицешампионите са на шестото място и се доближиха само на две точки до местата, даващи право на участие в Шампионската лига през следващия сезон, докато съперникът е само на три пункта пред тима на Олимпик Лион, който заема 16-ата позиция, която ще означава участие в спасителен плейоф.