Олимпик Марсилия победи като гост Дижон с 3:1 в двубой от 31-ия кръг на френската Лига 1. Така Марсилия спря серията от пет мача без поражение в първенството за Дижон и натрупа 62 точки на третото място във временното класиране.

Лидер във Франция е ПСЖ с 83 точки, а Монако е с 66 и мач по-малко.

Тимът на Дижон пък е десети в подреждането с 38 точки в актива си.

Гостите поведоха в 36-ата минута след хубава комбинация между Валер Жермен и Димитри Пайе, при която Жермен бе точен за 1:0 за Марсилия.

Домакините изравниха чрез влезлия минута преди гола си Чанг-Хун Куон. Южнокореецът влезе в игра в 72-ата минута и в 73-ата се разписа за 1:1 след центриране на Усама Адади.

Олимпик Марсилия отново излезе напред в резултата в 88-ата минута. Жермен отклони към Лукас Окампос, който покачи на 2:1 за гостите.

Завършекът на двубоя бе изключително интересен. В първата минута на добавеното време бе отсъдена дузпа за Марсилия и последва червен картон за Седрик Ямбере. Димитри Пайе обаче не успя да реализира от бялата точка.

В петата минута на добавеното време обаче гостите получиха правото да изпълнят втора дузпа и този път Димитри Пайе се разписа за 3:1, оформяйки крайния резултат.