Марсилия се промъкна към 1/4-финалите за Купата на Франция след победа с 5:4 над Монпелие след изпълнение на дузпи. Мачът в редовното време завърши 1:1. Аркадиуш Милик (76) вкара за домакините от Олимпик, Бени Макуана (80) се разписа за гостите. При ударите от бялата точка фаталния пропуск направи Михайло Ристич, чийто изстрел бе спасен от Пау Лопес. Футболистите на Марсилия бяха безпогрешни от бялата точка, като капитанът Дмитри Пайе нанесе последния удар.

През целия двубой домакините бяха по-активни и създадоха доста положения, но вратарят на Монпелие Дмитри Берто имаше ден и блесна с решаващи намеси. Още в 8-ата минута Ченгиз Юндер го подложи на сериозно изпитание, при което стражът на гостите показа страхотен рефлекс. Пайе в 35-ата минута преодоля стената от пряк свободен удар, то топката срещна дясната греда.

Секунди преди почивката се откри отлична възможност и пред Матео Гендузи, който обаче бе спрян отново от Берто. Вратарят на Монпелие бе блестящ и в 67-ата минута след хубав шут на Ченгиз Юндер. Пет минути след това Юндер уцели гредата от добра позиция. Дмитри Пайе се промуши през защитата на гостите в 72-ата минута, но и неговият шут бе отразен от  Берто.
 
Домакините все пак успяха да преодолеят отличния вратар на Монпелие в 74-ата минута. Направи го Аркадиуш Милик, който влезе като резерва. Грешка на защитата и вратаря на Марсилия в 80-ата минута позволи на Бени Макуана да прати топката в  в мрежата за 1:1.
 
Три минути преди края Ченгиз Юндер пропусна да донесе победата на Марсилия след чудесна солова акция и победителят бе решен след изпълнение на дузпи.