Отборът на Монпелие победи с 3:0 Ним в изключително драматичен мач от 8-ия кръг на Лига 1, който се игра на Стад дьо ла Мосон. Срещата беше прекъсната два пъти, заради нахлуване на фенове на домакините на терена. Това наложи голямо забавяне, но все пак срещата се доигра.

Двубоят беше прекъснат на два пъти, заради феновете на Монпелие, веднъж преди почивката и веднъж през втората част.

Дербито на Лангедок предложи изключително много емоции. Двата тима не се бяха срещали от 25 години в шампионата на Франция, а феновете на Монпелие направиха така, че да не се забрави скоро.

Малко след първия гол в срещата, привържениците избухнаха в радост, огражденията на трибуната зад вратаря поддадоха и част от привържениците се оказаха близо до терена, но все пак зад аут линията. След около десетина минути срещата беше подновена.

Второто прекъсване дойде в 80-ата минута. Този път обаче за много по-дълъг период от време – около половин час.

Това беше наложено, след като феновете отново опитаха да нахлуят, преминаха загражденията на трибуната, зад стража. Главният рефер моментално даде знак двата отбора на напуснат терена. От щаба на домакините се опитаха да успокоят привържениците, а полицията влезе на терена, в опит да предотврати по-сериозни ексцесии.

Минута по-късно феновете се прибраха зад огражденията, но въпреки това срещата не бе подновена веднага.

Ситуацията беше овладяна, феновете се прибраха, без сблъсъци или каквито и да било проблеми. Официалните лица обаче решиха да не бързат с подновяването на дербито.

В 28-ата минута, след центриране в наказателното поле, защитник на гостите, вместо да изчисти топката я подаде на притичалия се Амброус Ойонго, който реализира за 1:0.

В продължението на първото полувреме Монпелие получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Тони Биансон срещу Педро Мендес в наказателното поле. Главният рефер се допита до системата за видео повторение ВАР, след която бе отсъден 11-метровия удар. Точен за 2:0 бе Анди Делор.

В 78-ата минута резултатът стана класически. Гаетан Лаборд засече центрирана топка и с глава вкара за 3:0.

След успеха Монпелие заема второто място в Лига 1 с 15 точки, колкото има и третият Сент Етиен. Лидер е ПСЖ с 24. Ним е на 14-а позиция с 9 пункта.