Ница и Анже не излъчиха победител в мача от 16-ия кръг на Лига 1. Срещата „Алианц Ривиера“ приключи при 0:0, като особено драматични бяха заключителните минути. В добавеното време гостите останаха с човек по-малко. Вратарят Людовик Бютел бе изгонен с директен червен картон, а при все изчерпаните смени халфът Баптист Сантамария трябваше да сложи ръкавиците и да опази мрежата на своя тим.

При нулевото реми и поделените точки, Ница натрупа 25 на седмото място, а Анже е 12-ти с 18.

Ница бе по-активният състав на терена през първата част. Домакините създадоха по-чистите положения, но така и не се стигна до промяна в резултата.

Още във втората минута Жан-Виктор Макенго излезе на много опасна позиция във вратарското поле, но Людовик Бютел реагира првъзходно и отрази.

В 23-ата минута топката бе центрирана много коварно в наказателно поле на Бютел, но той отново се намеси своевременно и изби под напречната греда.

Няколко минути след това, в 28-ата се състоя най-чистата възможност за Анже. Стефан Бахокен си поведе опасно в пеналта, но ударът му профуча покрай левия стълб.

След почивката Анже спретна опасна атака в 58-ата минута. Флавиен Те се измъкна и стреля коварно към десния ъгъл на Валтер Бенитес. Стражът обаче разгада намеренията на съперника си и отрази майсторски.

В заключителните минути съставът от Лазурния бряг получи право да изпълни фаул. Алан Сен-Максимин центрира, а Кристоф Ерел успя да надскочи всички и да стреля с глава, но в аут.

В добавеното време Анже остана с човек по-малко. Стражът на гостите излезе извън пределите на наказателното поле, игра с ръже и спря атака на домакините. Съдията с помощта на видеоарбитража вдигна червен картон на Бютел и така Анже трябваше да потрепери в края. Ръкавиците сложи Сантамария, тъй като Анже бе изчерпал всичките си смени. Полевият футболист имаше нелеката задача да опази мрежата суха, в момент, когато Ница щеше да изпълня фаул отясно по атаката. Топката обаче бе изкатрана в аут. Последва нов фаул отляво, но при него Сантамария улови уверено топката.

В следващия кръг Ница гостува на Монако, а Анже е домакин на Бордо.