Юлиан Дракслер изигра дебютния си шампионатен мач за ПСЖ, в който вкара първия си гол, а с него донесе победата на парижани с 1:0 на стадиона на Рен.

Мачът от 20-ия на френското първенство приближи шампионите плътно зад челниците в класирането Ница и Монако, съответно с 44 и 42 точки. ПСЖ също с 42 е трети, но има мач повече от двата тима от Лазурния бряг.

Ница приема в неделя Метц, а Монако гостува на Марсилия в южняшко дерби.

ПСЖ бе като цяло по-добрият отбор и потвърди това, че вече е във форма след периода, в който бе изпаднал в криза преди Нова година.

Съдийско решение в 29-ата минута на мача Рен - ПСЖ накара потърпевшия Марко Верати сериозно да се опули. Той видимо бе повален в пеналта на Рен от вратаря на домакините Беноа Костил, но реферът прецени, че има симулация и съответно жълт картон за италианеца.

Логиката обаче възтържествува и парижани поведоха 10 минути по-късно. Тогава Верати центрира ниско, а топката бе посрещната от Дракслер, като германецът с техничен удар изпрати топката в ъгъла на вратата на Рен за 0:1.

Бившият играч на Волфсбург, за когото парижани платиха 38 милиона евро, остана на терена до 72-ата минута, когато бе сменен.

ПСЖ удържа без проблем водачеството си в резултата и спечели с 1:0.

Рен е седми с 28 точки.