Решението, което касае бъдещето на Дидие Дешан като селекционер на националния отбор на Франция по футбол, ще бъде взето след събранието на футболната федерация в събота. Това обяви президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае пред вестник "Екип".

Договорът на треньора изтече на 31-и декември - две седмици след загубения финал на Световното първенство в Катар. Дешан и Льо Грае се срещнаха на 29-и декември, без да се разберат за условията и срока на продължението.

"Случаят на селекционера няма да бъде разглеждан в петък, нито на събранието в събота. Решението ще бъде взето след това", обяви президентът.

Предишното удължаване на договора на Дешан бе одобрено от Изпълнителния комитет на федерацията през декември 2019-а, преди федералното събрание.

Има някои разминавания между двете страни, като Дидие Дешан, който е на поста от 2012 година, иска да продължи до Световното първенство през 2026 година в Северна Америка, докато президентът предпочита да фиксират Европейското първенство през 2024 година като хоризонт. Въпроси около вътрешната организация също се обсъждат.

81-годишният Льо Грае обяви пред "Екип" и желанието си да остане член на съвета на ФИФА, като е кандидат за нов четиригодишен мандат.