Дижон победи Монако с 2:0 в двубой от 22-ия кръг на Лига 1 в повторния дебют на Леонардо Жардим начело на тима от Княжеството. "Монегаските" играха от 60-ата минута с човек по-малко, след като Налдо беше изгонен с директен червен картон.

Монако създаде опасност пред вратата на съперника в 13-ата минута, след като Фалкао получи пас от Сидибе отдясно, но вратарят парира удара с крак. С отлична атака Дижон откри резултата, след като Шафик пусна пас към Хвон и той матира Субашич, за да изведе отбора си напред в резултата, а това стана в 24-ата минута на срещата. Монако отвърна с удар на Сидибе, който мина встрани от вратата.

В 38-ата минута Тилеманс опита да прехвърли вратаря на домакините, но топката отново не намери целта. Монако продължи да пропуска пред вратата на съперника като отново Фалкао не отбеляза в 56-ата минута. В 60-ата минута Налдо направи нарушение срещу съперник, а съдията му вдигна директен червен картон. В 66-ата минута Фалкао падна в наказателното поле, търсейки дузпа, но такава не беше отсъдена от рефера.

Слити направи резултата 2:0 в 69-ата минута, след като се възползва от добър пас, след като глупава грешка в отбранителния вал на "монегаските" позволи на тима на домакините да реши изхода от двубоя.

В крайна сметка домакините победиха и заемат 16-ото място в класирането с актив от 20 точки, а Монако е в зоната на изпадащите с актив от 15 точки.

В други мачове от този кръг Ница победи Ним с 2:0, Страсбург надви Бордо у дома с 1:0 с попадение на Кени Лала в 90-ата минута на срещата. Гингам загуби у дома от Реймс с 0:1 и продължава да е на последното място в класирането.