Звездата на Пари Сен Жермен Анхел Ди Мария настоя, че иска да остане в отбора въпреки проблемите, с които са съпътствани взаимоотношенията му с треньора Унай Емери.

Испанецът пристигна начело на отбора за миналия сезон и дотук оставя противоречиви впечатления. Под негово ръководство Ди Мария записа 43 мача във всички турнири, като в началото на кампанията имаше проблеми да преоткрие формата си. В откриващите си 19 мача аржентинският национал реализира само 1 попадение.

Интер и Ди Мария си стиснаха ръцете?

Към края на сезона дойде ред и на спекулациите, пращащи бившия ас на Реал Мадрид в друг тим. Вярваше се, че Интер проявява сериозни мераци към 29-годишния играч. Последният обаче реши да не се впуска в ново предизвикателство, тъй като вече е свикнал да работи с Емери.

„За мен няма никакво съмнение – искам да остана”, заяви Ди Мария пред френския ежедневник „Льо Паризиен”. „Колкото до клуба – не знам (дали иска същото – б.р.). Реалността е такава, че моето семейство се чувства добре и съм щастлив в Париж.”

Интер брои 50 милиона за звезда на ПСЖ

„Знам, че не всичко мина гладко през миналия сезон. Като за начало, не разбирах какво точно иска треньорът от мен. Постепенно се опознахме един други и смятам, че след първите месеци хората забелязаха промяната. Надявам се да покажа същото и през тази година.”

„Както всяка друга година, целта е да спечелим всичко. Миналия сезон взехме двете купи, но загубихме титлата и бяхме отстранени от Шампионската лига. През този ще се опитаме да стигнем колкото се може по-далеч в турнира и може би да играем финал. Длъжни сме да си върнем и титлата в Лига 1, както и да защитим двете купи”, допълни Ди Мария.