Анхел Ди Мария предположи, че ПСЖ разчита твърде много на Мбапе, когато имат  неговия сънародник и Лионел Меси в редиците си. Бившият играч на гранда също смята, че Франция като държава е възложила твърде много отговорности на 24-годишния футболист, като президентът Еманюел Макрон го разубеди да се присъедини към Реал Мадрид през лятото.

Мисля, че Франция като цяло даде на Мбапе голяма отговорност. Хората, президентът, ПСЖ. Накараха го да остане, когато можеше да си тръгне и му дадоха цялата власт да бъде той и никой друг. Но има голяма разлика, те му дадоха цялата тази сила с най-добрия в историята (Меси) до него.

Мисля, че те му дадоха цялата тази власт и сила, защото той е французин, роден е там, спечели Световна купа и има невероятна кариера пред себе си. Но като оставим всичко това настрана, когато бях в ПСЖ, той беше добро момче и аз не си мисля, че се е променил толкова много", сподели Ди Мария.

Мбапе е един от най-добре платените футболисти и спортисти в света. Нападателят беше обект на продължителен интерес от Реал Мадрид през лятото, но в крайна сметка остана в Париж. В момента той е третият най-резултатен голмайстор в Лига 1 с 13 гола в 19 мача.