Селекционерът на националния отбор на Франция Дидие Дешан призна, че има „негативна атмосфера“ в лагера, след като капитанът Килиан Мбапе беше обвинен в изнасилване, което той отрича.

25-годишният нападател не се присъедини към „петлите“ за мачовете от Лигата на нациите, за да може да се възстанови от контузия.

Звездата на Реал Мадрид обаче беше засечен пред нощен клуб в шведската столица Стокхолм миналия четвъртък. Нападателят бе посочен в понеделник в шведската преса като заподозрян за предполагаемо изнасилване в хотел, което накара Мбапе да отрече в социалните мрежи и да обяви твърдението като „фалшива новина“.

След 2:1 за Франция срещу Белгия в Лигата на нациите, Дидие Дешан коментира последните събития.

Всеки е свободен да пише каквото иска, но има негативна атмосфера. Бъдете внимателни, когато пишете за тези неща. По-добре е да направите крачка назад, преди да публикувате всичко“, заяви треньорът пред репортери.

"Има неща, които не са трудни за проверка, но ако приписвате нещо старо... Във всеки случай няма да говоря с него за това. Той е достатъчно голям, за да знае как да общува."

Мбапе беше в Швеция със свои приятели от сряда до петък миналата седмица. Той е отседнал в хотел в центъра на Стокхолм. В четвъртък 25-годишният нападател е отишъл в ресторант, а след това и в нощен клуб.

Шведският вестник Aftonbladet съобщи, че полицията разследва изнасилване в хотела му. Друго издание, Expressen, твърди, че Мбапе е заподозреният.

Репортаж от мача Белгия - Франция 1:2 в Лигата на нациите: