Селекционерът на на Франция Дидие Дешан не е изненадан от отличните изяви на вратаря Майк Менян и страхотното спасяване, с което гарантира победата на „петлите“ с 1:0 над Ирландия в среща от квалификациите за Евро 2024. Дешан описа спасяването на Менян в 90-ата минута срещу Нейтън Колинс като „струващо колкото гол“. Тази изява следва и спасената дузпа при успеха с 4:0 над Нидерландия.

„Има много позитиви след като събрахме 6 точки, вкарахме 5 гола и не допуснахме нито един“, заяви Дидие Дешан, цитиран от вестник L'Equipe.

„Програмата не ни носи подаръци с първите срещи с Нидерландия и Ирландия. Имахме по-малко възможности, но просто трябва да печелим. Отборът показа добра настройка на ума и характер. А спасяването на Майк струва колкото гол. Успяхме да се справим, въпреки че не бяхме толкова брилянтни, колкото в първия мач. Домакините се защитаваха добре. Доволен съм и съм горд с представянето на тима срещу подобни съперници“, коментира още Дешан.

За спасяването на Менян, специалистът добави: „Изключително. Но не съм изненадан. Знам на какво е способен той. Юго Лорис също бе способен на подобни изяви. Майк има всички качества. Той е лидер.“

За Бенжамен Павар голът срещу Република Ирландия бе при първия му мач за Франция след старта на Мондиал 2022 срещу Австралия. „Той имаше труден мач в началото на Световното първенство. В предишните години беше титуляр, после Жюл Кунде зае мястото му. След този гол му казах, че съм щастлив за него. Въпреки личното му разочарование, той винаги запази висок дух“, каза още Дешан.

Автор: Кремена Младенова/БТА