Френският селекционер Дидие Дешан похвали Килиан Мбапе за изявите му при победа с 2:1 над Нидерландия като гост в европейска квалификация, която класира “петлите” на Евро 2024. Нападателят на Пари Сен Жермен вкара и двете попадения в Амстердам.

„С Килиан на терена няма за какво да се тревожиш. Когато той е в такава форма, националният тим има значително по-голям шанс да печели мачовете си. Много се радваме за него, особено на фона на това, през което мина през последните дни.

Срещу Нидерландия Килиан показа сила и винаги беше готов да получи пас. Съперниковите футболисти се страхуваха от него. Помагаше и на своите съотборници. Видяхме го как беше заел позиция вдясно, за да компенсира отсъствието на някого. Неговата роля на капитан е важна. Мбапе привлича вниманието върху себе си, но пък и се опитва да не бъде чак толкова голям център на внимание. Знам, че някои биха искали от него да говори малко повече, но аз предпочитам той да говори повече с краката си“, заяви Дидие Дешан пред Telefoot./ БТА