Килиан Мбапе е фаворит за капитан на Франция, потвърди старши треньорът Дидие Дешан. Селекционерът ще има нужда от нов лидер за предстоящите квалификации за Евро 2024 срещу Нидерландия и Република Ирландия, след като Юго Лорис се оттегли.
 
„Има някои футболисти, които смятам за подходящи. Килиан е един от тях. Това решение ще мине през дискусии с тях, преди да взема решение. Има отговорност във връзка с това да бъдеш капитан, с малко по-важна отговорност, но искам да проведа тази дискусия вътрешно, преди да взема решението си“, заяви Дешан.
 
Дешан остави извън групата Аксел Дизази и Матео Гендузи за мачовете у дома срещу нидерландците на 24 март и като гост срещу ирландците на 27 март. Заради контузии не бяха повикани Усман Дембеле, Пол Погба, Н'Голо Канте и Кристофър Нкунку.
 
Дебют ще направят защитникът на Челси - Уесли Фофана, халфът на Ница - Кефрен Тюрам и вратарят на Ланс - Брис Самба. Дешан коментира повиквателната на Фофана, който можеше да играе и за националния отбор на Кот д'Ивоар.
 
 "Никога не правя селекция с цел да лиша един играч от избор. Случва се сега, можеше и да е по-рано, но той имаше тежка контузия. Сега моментът дойде. Джонатан Бамба избра да играе за друга страна. Те имат свободата да избират. Моята работа е да имам на разположение най-добрия възможен състав", обясни той.
 
Наставникът разкри, че смята да използва Едуардо Камавинга като ляв защитник. На играча му се наложи да играе на този пост в Реал Мадрид и той се справя с това предизвикателство. 
 
"Той няма да е изненадан. Говорих с него за това как ще го използваме", заяви Дешан.