Защитникът на Пари Сен Жермен Люка Ернандес отново попадна в националния отбор на Франция по футбол, девет месеца след като скъса кръстни връзки на коляното по време на Световното първенство през 2022 година, съобщи АФП.

Ернандес, който премина в ПСЖ от Байерн Мюнхен през лятото, попадна с групата от 23 футболисти на селекционера Дидие Дешан за европейската квалификация с Ейре в Париж на 7 септември и за контролата с Германия пет дни по-късно в Дортмунд.

Ернандес има 33 мача за "петлите", но не беше играл от злополучния мач срещу Австралия в откриващия мач на Мондиала в Катар в края на миналата година.

"Това е футболист на високо ниво, с темперамент на боец. Той направи добра подготовка, завърна се и това е много добра новина за тима на Франция", обясни Дешан.

В състава на Франция не са Пол Погба и Н'Голо Канте, които също се завърнаха в игра след дълго възстановяване, като пред тях бяха предпочетени младите Адриен Рабио, Орелиен Чуамени и Едуардо Камавинга.

"Канте отново играе в първенство, което е на добро ниво, но той на практика пропусна цял сезон. Бих го извикал във всеки момент, но за тези мачове прецених да се доверя на младите, които оправдаха надеждите", обясни селекционерът.

"Погба също има възможност да се върне към най-доброто си ниво, но това няма да стане с щракане на пръсти", смята Дешан.

Тимът на Франция е на първо място в Група B с четири победи от четири мача, като има 6 точки аванс пред отбора на Гърция./БТА