Монпелие победи Рен с 1:0 у дома в мач от 32-ия кръг на Лига 1. Така Монпелие се завърна към победите след три мача без успех и към момента заема 13-то място във френския шампионат. Рен пък остава шести, на 3 точки от петия Лил.

Домакините започнаха по-добре срещата с няколко опита за центрирания, а в 14-ата минута и опасен изстрел на Уахиб Хазири бе блокиран. Четири минути след това обаче дойде първата много чиста възможност за Рен. Арно Калимуендо стреля от границата на наказателното поле след страхотен индивидуален пробив. Стражът Бенжамен Лекомт обаче блесна с намеса и запази равенството. 

В 33-ата минута вратарят на Монпелие трябваше отново да се намесва след удар на Калимуендо. Три минути след това последва нов удар от страна на гостите към вратата на Монпелие, но стражът се справи отново. 

Второто полувреме започна с добра възможност за Рен. Флавиен Те получи пас на границата на наказателното поле и шутира. Топката обаче мина на сантиметри от десния страничен стълб. В 53-ата минута пък домакините останаха с човек по-малко след директен червен картон за Тежи Савание. 

Нормално, Рен пое контрол над срещата и започна да натиска. В 67-ата минута Биргер Мелинг бе близо до това да намери свой свободен съотборник в пеналтерията на Монпелие, но в последния момент топката бе избита. В 78-ата минута пък Джереми Доку от състава на Рен стреля, но над напречната греда.

В 84-ата минута Монпелие стигна до попадението, след като Кристофър Юлиен се отскупна от защитата на гостите и засече центриране, сваляйки топката за Стефи Мавидиди, който пък я прати в мрежата за 1:0.