Олимпик Марсилия постигна втора победа от началото на сезона във френската Лига 1. В събота вечерта тимът ва Игор Тудор измъкна труден успех с 2:1 в домакинството си на Нант в двубой от третия кръг на първенството.

Домакините взеха трите точки в края на мача, когато бяха останали с човек по-малко на терена.

Иначе, Марсилия поведе в резултата в 70-ата минута, когато удар на Жонатан Клаус рикошира в съперников футболист и топката попадна в Шансел Мбемба, който отблизо я насочи в мрежата за 1:0.

В 77-ата минута обаче Самюел Жиго задържа откъсващ се играч на гостите и получи втори жълт, съответно червен картон. Главният съдия пък посочи и бялата точка. Людовик Блас реализира отсъдената дузпа за 1:1.

Въпреки че вече бяха с човек по-малко на терена, домакините стигнаха до трите точки само четири минути по-късно. Това се случи и с доза късмет, след като в 82-ата минута Никола Палоа си отбеляза автогол за крайното 2:1. В ситуацията Димитри Пайе стреля, но бе блокиран. В наказателното поле резервата Луис Суарес отигра с глава, а Палоа застана на пътя на топката, която попадна във вратата му.

По този начин Марсилия събра актив от 7 точки и временно оглави класирането в Лига 1. Нант пък остава на 13-ата позиция с 2 спечелени точки в актива си. В следващия кръг тимът от „Велодром“ гостува на Ница, докато „канарчетата“ приемат Тулуза.