Адриен Рабио и защитникът на Аякс Матайс де Лихт се очаква да подпишат договори с италианския Ювентус през следващата седмица, обявиха някои издания в Италия. Спортният директор на „старата госпожа” Фабио Паратичи действа сериозно по двете сделки, опитвайки се да изпревари офертите на останалите заинтересовани клубове като Барселона и Пари Сен Жермен.

Рабио в момента е свободен агент, след като напусна ПСЖ, и е склонил да намали сериозно годишното си възнаграждение, за да парафира с Ювентус. За сметка на това обаче, неговата майка, която е и негов агент, ще получи по-голям процент комисионна.

В същото време от Аякс поставиха цена от 70 млн. евро за Де Лихт и му позволиха да преговаря за личните си условия със заинтересованите клубове. Според информациите в Италия, той е приел предложението на Ювентус, който е готов да плаща годишна заплата на футболиста в размер на 12 млн. евро, като в нея не са включени бонусите на играча.

От Ювентус бързат да приключат разговорите с Де Лихт, тъй като от ПСЖ се очаква да предложат нова по-добра оферта за защитника.