Даниел Алвеш е на път да откаже да поднови своя договор с Пари Сен Жермен. Бразилският футболист се надява, че ще продължи своята кариера във Висшата лига, твърди „Le Parisien“.

Според информацията, Алвеш планира да отхвърли предложението, което ръководството на ПСЖ планира да му отправи за подновяването на неговия договор.

Настоящият контракт на бразилеца с френския шампион изтича в края на сезона.

Предложението на ПСЖ предвижда удължаването на договора на бразилеца за още един сезон, с опция за неговото продължаване с още една година.

35-годишният футболист също така имаше желание заплатата му да бъде увеличена. В момента той получава едно от най-големите възнаграждения в отбора.

Алвеш не мисли да прекратява кариерата си, а има желание за ново предизвикателство. Той иска да играе във Висшата лига и особено в Манчестър Сити, където може да се събере отново с Хосеп Гуардиола.

Алвеш никога не е криел своето желание да работи отново с Пеп, с когото имаше изключително успешен период от четири години в Барселона.

Той бе на прага да подпише с Манчестър Сити през 2017 година, когато беше свободен агент, но в крайна сметка реши да подпише с Ювентус. След това избра да продължи кариерата си във френската столица, където формира дуо със своя сънародник Неймар.