Неймар беше в страхотна форма за ПСЖ, като отбеляза 18 гола и направи 17 асистенции в 29 мача във всички състезания, преди да получи контузия в глезена през февруари, която го отстрани от игра до края на сезона. Въпреки това, той до голяма степен не успя да оправдае очакванията във френската столица и многократно е бил обект на критики от страна на феновете на клуба, което го е тласнало към изхода, въпреки че има договор на "Парк де Пренс" за още четири години.

Според Le10Sport, Челси е последният отбор, който има интерес към бразилския нападател, започвайки преговори с ПСЖ, след като по-рано беше съобщено, че Манчестър Юнайтед и Нюкасъл са нетърпеливи да го привлекат в Англия. Смята се, че след мрачен сезон във Висшата лига, новият мениджър на Челси Маурисио Почетино обмисля среща с нападателя, след като преди това го ръководеше по време на престоя на треньора в ПСЖ през сезон 2021-22.

ПСЖ ще търси "добра" цена за Неймар в опит да възстанови част от рекордната сума от 222 милиона евро, която плати на Барселона през 2017 г. В доклада се споменава, че парижани са идентифицирали Бернардо Силва от Манчестър Сити като приоритетен трансфер, а средствата, събрани от продажбата на Неймар, могат да бъдат използвани за закупуването на португалеца от шампионите на Висшата лига.