Челси се включва в надпреварата за звездата на Монако Тома Лемар, пише L’Equipe. Според френското издание английските шампиони са готови да предложат оферта от 80 милиона паунда за футболиста.

Освен Челси, към Лемар проявяват интерес още от страна на Арсенал и Ливърпул. Преди няколко дни се появи информация, че новият директор на артилеристите Раул Саниеи е натоварен със задачата да финализира привличането на Лемар. Очаква се офертата на Арсенал за Тома Лемар да бъде около 70 милиона паунда.

Арсенал с нов опит за Лемар, но за по-малко пари

Припомняме, че именно Арсенал бе близо до привличането на футболиста през миналия трансферен прозорец, но сделката така и не се осъществи, тъй като монегаските вече се бяха разделили с не малък брой от играчите си, сред които Килиан Мбапе, Тимуе Бакайоко и Бенжамен Менди.

През настоящия сезон Лемар се е разписвал само веднъж от 15 мача с фланелката на монегаските. Футболистът бе извън терените заради контузия в рамото близо месец, като се завърна в игра по време на мача с Троа през уикенда, завършил при резултат 3:2.