Италианският ветеран Джанлуиджи Буфон даде обширно интервю за „Франс Футбол“, което ще бъде публикувано изцяло утре. Италианските медии обаче добраха до части от него.

Бившият страж на Ювентус споделя, че дори на 40-години се намира в най-добрата си форма. Буфон напусна „старата госпожа“ през лятото, за да подпише с френския ПСЖ.

„Нямах представа какво ще си помислят другите играчи и честно казано бях леко притеснен. След 40 години в Италия не е лесно да промениш живота си за един ден. Понякога създаваме своя комфортна зона и заради страх или мързел отказваме да я напуснем, защото новото винаги е страшно“, коментира Буфон.

„Аз обаче съм точно обратното на това. Обичам да предизвиквам себе си. Обичам да прогресирам, да се движа напред и да се изправям срещу различни трудности. Знам какво трябва да направя, за да се справя с тях.“

„Ако ме попитате дали се чувствам различен днес в сравнение, когато бях на 35, ще ви отговоря: Мисля, че съм по-добър. Понякога дори си мисля, че това не е възможно. Прибирам се вкъщи и си казвам „това не е възможно“. Дълбоко в себе си обаче, аз се чувствам по добре отколкото преди пет, шест или седем години. Не мога да обясня защо“, каза още италианската легенда.