Вратарят на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Буфон заяви, че иска да остане още един сезон в състава на парижани. 41-годишният страж, който има 176 мача за националния отбор на Италия и стана световен шампион със ,,Скуадра адзура“ през 2006, пристигна като свободен агент в Торино миналото лято за една година с опцията за удължаване с още една. В редиците на ПСЖ той си поделя титулярното място с Алфонс Ареола, който бе част от френския отбор, станал световен шампион на изминалия Мондиал в Русия.

,,Ако Алфонс и клубът го искат, ще остана още един сезон тук, но за момента най-важно е да се концентрираме върху това, което ни предстои, а именно срещите с Лион и Бордо в първенството и Манчестър Юнайтед в Шампионската лига“, сподели Буфон. Действащият шампион гостува на ,,хлапетата“ в неделя и се изправя срещу ,,червените дяволи“ в осминафиналите на Шампионска лига на 12 февруари и 6 март.

,,Относно моя договор за следващия сезон, имаме предостатъчно време, за да го обсъдим“, добави още вратарят на пресконференцията, която даде заедно с Ареола. Междувременно, треньорът на парижани Томас Тухел заяви, че не е напълно доволен от януарския трансферен прозорец, но не се определи като „ядосан“. Германският специалист пожела двама футболисти в защита, които да заздравят отбраната на шампионите, но клубът привлече само един. ,,Дали съм ядосан? Не, не, в никакъв случай“, започна той.

,,Зимният трансферен прозорец е толкова сложен. Кой иска да загуби играч? Има малко вероятни трансфери, които могат да се осъществят още през януари. Предизвикателството е да изградиш отбор през лятото“, продължи Тухел. ,,Ако направиш много трансфери през зимата, сигурно ще си разочарован“, обясни германецът. На Коледа Тухел пожела в отбора си втори футболист с характеристиките на Марко Верати и втори такъв с тези на Маркиньос, но от парижкия клуб привлякова само полузащитника на Зенит Леандро Паредес за сумата от около 47 млн. евро, докато Евертън отхвърли две оферти за Идриса Гей.

ПСЖ загуби голямата си звезда Неймар, който е контузен до април месец, а полузащитника Адриен Рабио остава в клуба, но вече изрази желанието си да напусне ,,Парк де Пренс“. ,,Ако ме попитате дали съм доволен от привличането на Паредес, отговорът е „да“. Той има качествата и характерът да играе за клуба и притежава добра визия за играта. Той може да ускорява играта и да направи много пасове“, не спести комплиментите си към аржентинеца Тухел. Той отрече отношенията му със спортния директор на парижани Антеро Енрике да са обтегнати. ,,Нашата връзка по време на трансферния прозорец е винаги много, много близка, аз имам мое мнение, той свое. Трябва да направим най-доброто за клуба“, завърши германският наставник. /БГНЕС