18-годишният френски национал Килиан Мбапе направи мечтан дебют за новия си тим Пари Сен Жермен. Бившият футболист на Монако се разписа още в първия си мач за парижани при визитата на Метц в среща от 5-ия кръг на Лига 1.

ПСЖ спечели двубоя с лекота, като 5:1 бе най-малкото, с което се отърваха домакините, които играха повече от 35 минути с човек по-малко.

Така столичани запазиха пълния си актив от точки от началото на сезона – пет победи от пет мача, а с това и първата позиция във временното класиране. Метц пък остава твърдо на дъното на таблицата в Лига 1.

Първият гол в срещата падна в 31-ата минута и бе дело на Единсон Кавани. Уругваецът се разписа след асистенция на Неймар. Домакините обаче отговориха много бързо и само шест минути по-късно успяха да изравнят. След изпълнение на корнер и центриране в наказателното поле Еманюел Ривиер с глава порази целта. Това бе първи гол за нападателя от две години насам.

Развръзката в мача обаче дойде през второто полувреме, когато тимът на Метц остана с човек по-малко. Бившият бранител на Тотнъм Беноа Асу-Екото извърши груб фаул срещу Мбапе в 56-ата минута, а главният рефер не се поколеба да му покаже директен червен картон. Телевизионните повторения обаче показаха, че защитникът успява да играе с топката, но въпреки това двубоят за него приключи.

Това разбира се оказа голямо влияние на развитието на срещата, като до края, гостите бяха абсолютният господар на терена. 

Малко след отстраняването на Асу-Екото падна и вторият гол за ПСЖ, който се оказа решителен и бе дело именно на Мбапе. След поредната атака за гостите, отбраната на Метц не успя да изчисти добре топката, която попадна в непокрития Мбапе, който от границата на наказателното стреля безпощадно за 2:1.

След втория гол за парижани домакините тотално свалиха гарда и допуснаха нови три безответни попадения. Неймар, отново Кавани и резервата Лукас Моура оформиха разгрома и спечелиха поредните три точки в актива на ПСЖ. 

По-рано днес Лил и Бордо не успяха да се победят в първи мач от кръга, завършвайки без голове - 0:0.