Вицепрезидентът на Барселона Жорди Местре нападна бившата звезда на тима Неймар. Бразилецът напусна каталунците през лятото в посока Пари Сен Жермен за рекордната сума от 222 млн. евро. 

Клубът опитваше да го задържи, но не успя да промени мнението му. А според Местре, накрая южноамериканецът не се е отнесъл с необходимото уважение към досегашния си клуб. Големият спор беше за едни 26 млн. евро бонус за преподписването на договора му. 

Те ставаха дължими от Барса, ако той беше останал в клуба до 1 август 2017 г. Само няколко дни по-късно Неймар отиде в ПСЖ и безцеремонно си поиска въпросния бонус, който се води за лоялност. А клубът е отказал да му го плати. 

"Това, което ме нарани най-много, е начинът по който се случи", заяви Местре в интервю за вестник "Диарио Спорт". "Всички, които бяхме въвлечени в историята с неговия трансфер, разговоряхме с него и с баща му. Докато те двамата не бяха открити."

"Ако той беше дошъл и ни каже: "Искам да си вървя", както го сториха Сеск Фабрегас, Педро, Алексис Санчес и както го направи и Хавиер Масчерано, ние щяхме да постигнем споразумение. Защото какво можеш да направиш с камък на лодката?!"

"Той си играеше с нас като котка с мишка. Дойде момент, в който ние казахме, че няма да платим таксата за подновяване на договора му", сподели позицията на клуба Местре пред изданието.