Бордо записа едва втората си победа в последните седем мача в Лига 1 и даде малък повод за радост на феновете си. "Жирондинците" надделяха с 1:0 като гости на негостоприемния "Стад ла Божоар" на Нант, воден от Клаудио Раниери. 

Никола дьо Превил за пореден път беше героя на своя отбор, като реализира единственото попадение в двубоя. За победителите в групата не попадна бившият играч на Лудогорец Джонатан Кафу, докато за "канарчетата" едно полувреме след почивката изигра миналият за кратко през Левски Санти Нгом. 

Мачът предложи много битка и малко положения. Гостите нанесоха първия удар върху съперника, оказал се и единствен. Това се случи в 26-та минута, когато Юсуф Сабали центрира от десния фланг и качи топката на главата на Никола дьо Превил около точката на дузпата и той от там стреля мощно покрай вратаря за 1:0. 

Въпреки усилията на Нант след почивката и пускането на Санти Нгом в търсене на промяна на статуквото, домакините така и не успяха да стигнат до попадение и трябваше да се примирят с ново поражение. 

След тази развръзка Бордо се изкачи временно на 11-та позиция с 26 точки и взе глътка въздух в борбата за оцеляване. Нант пък засега остава пети преди изиграването на останалите мачове от кръга, като продължава да е с 34 точки.