Програмата за 32-ия кръг във Франция предложи в съботната вечер двубои между отбори от средата и долната половина от класирането.

В един от тях Бордо обърна гостуващия Лил от 0:1 до 2:1 и остави северняците в изключително тежка позиция, на предпоследното място и само 6 оставащи кръга до края.

Лебо Мотиба откри резултата в 14-ата минута за Лил, но Франсоа Камано в 42-ата минута, след грешка на вратаря на гостите и отново в 45-ата реализира двукратно за Бордо в края на полувремето за 2:1.

През второто полувреме Тиаго Мендеш от Лил бе изгонен малко пресилено с втори жълт картон в 63-ата минута, а превъзходството на Бордо не се увенча с нов гол, но пък и това 2:1 задоволи „жирондинците”.

Две от срещите завършиха при убедителни резултати в полза на домакините. Амиен надви Каен с класическия резултат 3:0, като точни за победителите бяха Дибаси и Гакпе преди почивката и Конате след нея.

Още по-убедителен бе Гингам, надвил с 4:0 гостуващия Троа. Никола вкара през първото полувреме, а през второто Блас,  Н`Гбакото и Бриан добавиха още три след антракта.

Резултати в 32-ия кръг:

Монако – Нант 2:1

Гингам – Троа 4:0

Бордо – Лил 2:1

Амиен – Каен 3:0

Анже – Страсбург 1:1

Тулуза – Дижон 0:1