Бордо продължава пропадането надолу в Лига 1. В мач от 14-ия кръг на първенството жирондинци загубиха с 0:1 гостуването си на добре представящия се отбор на Каен. Така Бордо увеличи серията си без победа на седем двубоя и се намира на незавидното 13-о място със 17 точки, само на 3 от зоната на изпадащите. Единственият гол на Иван Сантини пък изкачи Каен на шесто място с 22 точки.

Мачът започна с натиск на гостите от Бордо. В 7-ата минута Малкъм стреля на метър от вратата, но Реми Веркутър се намеси фамозно, нещо, което направи отново 2 минути по-късно.

На фона на по-опасните положения на жирондинци, домакините бяха тези, които стигнаха до гол. Това се случи в 23-ата минута след прекрасно центриране на Рони Родлен към Иван Сантини. Нападателят бе изпуснат от Юсуф Сабали и с глава реализира за 1:0.

Малко след това Никола Дьо Превил стреля опасно, но неуспешно, а в 39-ата минута Адама Мбенге можеше да вкара втори гол за Каен с изненадващ удар от далечна дистанция, който срещна напречната греда.

В края на полувремето Бордо имаше претенции за дузпа, след като Малкъм падна в наказателното поле след съприкосновение с Ромен Женевоа. Сигнал обаче не последва и така почивката дойде при минимален аванс за домакините.

Още в първата минута на второто полувреме гостите можеха да изравнят, но от удобна ситуация топката срещна напречната греда. В следващите минути Каен бе отборът, който можеше да реализира на няколко пъти, но топката така и не пожела да влезе във вратата на съперника.

До края на мача Бордо задържаше повече притежанието, но пък домакините осъществяваха отлични контра атаки. В добавеното време жирондинци помислиха, че са изравнили, но попадението не бе зачетено заради засада, което бе и последното действие в срещата.

В другите мачове по същото време:
Дижон - Тулуза 3:1
Мец - Амиен 0:2
Монпелие - Лил 3:0
Троа - Анже 3:0