Шампионът на Франция Пари Сен Жермен допусна първа издънка в преследването на нова титла в Лига 1, записвайки равенство – 2:2, като гост на Бордо в мач от 15-ия кръг на първенството. Досега ПСЖ бе в серия от 14 поредни успеха във Франция, но късен гол на Андреас Корнелиус в 84-ата минута спря рейда на парижани. Иначе през първото полувреме Неймар даде аванс на гостите с попадение в 34-ата, а Джими Бриан изравни в 53-ата. Килиан Мбапе отново изведе отбора на Томас Тухел напред, след което дойде равенството от Корнелиус.

Въпреки „спънката” ПСЖ отново остава крайно убедителен лидер във Франция. Отборът е с 43 точки, на цели 14 пред втория Монпелие, докато Бордо остава 11-и с 18 точки.

В първите минути Бордо бе по-дейният отбор между двата отбора. Джими Брианд отправи удар с глава в десетата минута с глава, който накара Алфонс Ареола да улавя топката. Десет по-късно Ди Мария бе изведен добре отдясно и върна към дузпата за Неймар, но в сетния миг бранител на Бордо се намеси.

В 31-ата минута Отавио сбърка жестоко в средата на терена, за да може Неймар да октрадне и напредне. Той подаде надясно към Ди Мария, който бе сам срещу Беноа Костил, ала ударът му премина край лявата греда на домакините. Три по-късно обаче Дани Алвеш центрира за Неймар отдясно, а бразилецът засече от дузпата и не остави шансове на Костил да се намеси. Голът бе зачетен след намесата на VAR, тъй като Килиан Мбапе бе в дискусионна позиция, която бе повече от тънка. Във втората минута на добавеното време Бернат върна от аутлинията към Анхел ди Мария, а аржентинецът стреля веднага с левия крак, за да нацелия левия страничен стълб на Костил.

Бордо започна да притиска своя противник с началото на второто полувреме, а шеметна акция отдясно на Камара завърши с подаване на Закаре към Брианд, а нападателят на домакините засече прекрасно топката, за да изравни – 1:1. В 57-ата минута пък Неймар напусна контузен стадиона и бе заменен от Ерик-Максим Чупо Мотинг.

В 66-ата Юлиан Дракслер разсече защитата на Бордо с чудесен извеждащ пас за Мбапе, а френският нападател овладя сигурно и стреля мощно, за да изведе своите отново напред. По време на спринта обаче френският стрелец получи неприятно разстежение, което му донесе смяна на „Матмут Атлантик”.

Въпреки това отборът на Ерик Бедуе не преклони глава и продължи да търси изравнителния гол. В 71-ата минута обаче Ди Мария можеше да приключи мача за парижани, но ударът му от границата на наказателното поле спря в напречната греда.

В 80-тата минута Андреас Корнелиус излезе на чудесна позиция, елиминирайки Маркиньос, но защитникът на ПСЖ бързо се ориентира и блокира изстрела на датчанина, който бе останал сам срещу Ареола. Все пак в 84-ата минута Пундже центрира много уверено отляво към Корнелиус, който се извиси над всички и с глава прати топката във вратата на Ареола – 2:2. В 90-тата минута бордо оцеля след удар на Чупо Мотинг, който бе спрян току пред голлинията.

Това бе и последният по-интересен епизод в срещата на „Матмут Атлантик” и по този начин голямата серия на ПСЖ бе спряна.