Една от звездите на Арсенал в близкото минало – Жилберто Силва, насърчи Неймар да напусне Пари Сен Жермен и да премина в бившия му клуб от Лондон. Ситуацията за бразилеца във френската столица става все по-сложна, след като феновете на ПСЖ призоваха нападателя да си ходи. Веднага започнаха и слуховете за неговото бъдеще, като различни източници твърдят, че той е готов да си тръгне, а желанието му е да премине в клуб от Висшата лига. Преди време се заговори за интерес към него от новобогаташите в английския футбол Нюкасъл, както и от Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Instagram.com
26 снимки

„Последните няколко седмици на Неймар в ПСЖ са много странни за него. Тези хора, които отидоха пред къщата му, не мога да се съглася с подобно поведение. Феновете не трябва да ходят до дома на играча и да протестират”, сподели Силва.

„Това може да се превърне в истински кошмар, защото е опасно и не е никак приятно. Надявам се, че това няма да се случи отново с него или който и да е друг играч. Всички знаем за класата на Неймар, няма нужда да говоря за качествата му.”

„Харесвам начина му на игра и бих се радвал да го видя в Арсенал, вместо в Нюкасъл, защото наистина го харесвам като играч. Той все още има да даде много на футбола. Той претърпя няколко контузии, които му направиха живота труден, но той може да даде много на всеки един клуб. Дали би паснал в Арсенал? Това би била голямата задача за Микел. Нека изчакаме и видим. Не искам да говоря за играч, който все още има договор с Пари Сен Жермен”, завърши Жилберто Силва.