Бившият нападател на Ливърпул и Франция – Джибрил Сисе, вярва, че Килиан Мбапе би направил истински фурор на „Анфийлд”. Снощи Пари Сен Жермен за пореден път се прости с мечтите си да спечели Шампионска лига, след като допусна втора загуба от Байерн Мюнхен и отпадна от надпреварата.

Очаквано спекулациите за бъдещето на големите звезди на тима не закъсняха. Мбапе е свързван с най-големите клубове в Европа, в това число и Ливърпул. Мнозина смятат, че французинът ще си тръгне скоро от Париж, въпреки че Мбапе има дългосрочен договор с ПСЖ.

В същото време ръководството на Ливърпул и мениджъра Юрген Клоп обещават сериозни инвестиции през лятото. От клуба вече обявиха, че след края на сезона Роберто Фирмино ще напусне „Анфийлд”. Очаква се това да направят още няколко от звездите на „червените”.

„Мисля, че Ливърпул и Мбапе си пасват идеално, Висшата лига е за него. Вижте какво постига Мо Салах в момента! Мбапе може да постигне същите неща. Топ отборите имат нужда от топ играчи. Бих се радвал да видя Мбапе там, но знам, че много клубове го искат. Мбапе ще се чувства като у дома в Ливърпул, ще бъде обичан там. Той играе страхотен футбол”, коментира Сисе.