Бившият френски национал Никола Анелка смята, че Лионел Меси и Кристиано Роналдо са пропуснали да се откажат от футбола в правилния момент и затова сега търпят заслужени критики за представянето си. Според него това е грешка и при двамата, защото не е трудно да не се види тежестта на годините им  - португалецът е на 37, а  аржентинецът - на 34. 
 
„Мисля, че и двамата са доволни от постигнатото за последните 15 години. Този сезон обаче съм повече изненадан от Меси, отколкото от Роналдо. Мислех, че Лео ще бродира по терените във френското първенство, а Роналдо ще има проблеми, защото смятам Висшата лига за по-трудно първенство от Лига 1.
 
Не мисля, че някога повече ще има толкова доминиращи играчи в световния футбол. Те са над всички от петнадесет години, логично е да ги видим как забавят темпото. Това е нормално", заяви Анелка пред RMC Sport.
 
Анелка смята, че Меси и Роналдо е трябвало да бъдат по-умни през миналото лято.
 
"С 18 гола в 32 изиграни мача през този сезон във всички турнири, Роналдо няма от какво да се срамува на индивидуално ниво. Преди всичко той трябваше да изтърпи безвкусните или дори лоши представяния на някои от съотборниците си, които са далеч от нивото за клуб като Манчестър Юнайтед. При Меси ситуацията не е същата. Седем месеца след шумното си пристигане в Париж, той все още не убеждава. 
 
 
Това се случва с всички играчи, които искат да играят твърде дълго. Те трябваше да бъдат малко по-умни и да си кажат: „Може би трябва да приема по-лесно предизвикателство“.
 
Истината е, че трябва да вземете правилните решения, за да завършите на върха. Има играчи, които не се колебаят да се откажат на 32-34 години, за да не бъдат критикувани. Аз го направих на 36, но заминах за Китай на 32“, каза още бившият нападател на Челси и Франция.