ПСЖ отново показа големи слабости, завършвайки наравно в гостуването на Лориен при резултат 1:1 в двубой от 19-тия кръг на Лига 1. Тома Монкондюи шокира домакините в 40-а минута. Минута преди края на мача Мауро Икарди изравни, за да спаси парижани от срамно поражение. 

Гостите започнаха доста припряно и Лориен стигна до първите два шанса в мача. Терем Мофи се откъсна на контраатака, но стреля по абсурден начин, далеч от истината. Три минути по-късно Куатара пробва отдалеч, но неточно. 

В 16-та минута Терем Мофи се откъсна сам срещу Кейлор Навас, но подходи разколебано и не успя да прехвърли костариканеца. Веднага след това Лауриен предизвика нова намеса от стража на обърканите гости. 

В 26-та минута се стигна до страхотно индивидуално изпълнение на Лео Меси. След комбинации с Ди Мария геният взе топката на границата на наказателното поле и стреля силно, но топката срещна странични стълб на вратата на Лориен. 

В 40-а минута, все пак, домакините стигнаха до заслужен гол. След поредната бърза контраатака на "оранжевите" Тома Монкондюи буквално опита да скъса мрежата, но в крайна сметка вкара за 1:0. 

В началото на второто полувреме Лориен имаше отличен шанс за нов гол. Данго Утара получи топката на стрелкова позиция, но силният му шут беше блокиран от бранител. В следващите минути последваха и пропуски на Джорджинио Вайндалдум и Анхел Ди Мария. Лионел Меси също пробва късмета си в 73-та минута, но не улучи вратата. 

Четири минути преди края на мача Серхио Рамос успя да си изкара глупав втори жълт, съответно и червен картон, за да направи вечерта на ПСЖ абсолютно ужасяваща. 

Все пак, 60 секунди преди края на мача Мауро Икарди се превърна в героя за домакините, след като засече майсторско центриране за крайното 1:1. 

Лориен - ПСЖ 1:1

1:0 - Тома Монкондюи (40)

1:1 - Мауро Икарди (90+2)

Eто и съставите на двата тима: 

Лориен: Нарди, Мендеш, Лапорт, Йенз, Ле Гоф, Абержел, Монкондюи, Ле Фее, Куатара, Лауриен, Мофи;

ПСЖ: Навас, Мендеш, Кимпембе, Маркиньос, Хакими, Гей, Ерера, Вайналдум, Меси, Ди Мария, Икарди;