Пари Сен Жермен се класира за полуфиналите на Купата на Лигата на Франция. Парижани се наложиха над Амиен с 2:0 и така минаха в следващата фаза.

Головете за успеха бяха дело на Неймар и Адриен Рабио. При второто попадение на богаташите бяха използвани видеотехнологиите, за да се установи дали топката е преминала голлинията.

В 9-ата минута се състоя първата по-интересна ситуация в мача. Мюние комбинира с Анхел ди Мария, който пусна добре към Берчиче. Последният подаде на Неймар, чийто удар обаче бе отразен от стража Режис Гюртнер.

Амиен имаше претенции за дузпа в 11-ата минута. Гакпе нахлу отдясно по атака, а Берчиче се впусна да го блокира. Получи се съприкосновение помежду им, а домакините претендираха за 11-метров наказателен удар. Реферът обаче посочи играта да продължи.

В 28-ата минута Рабио стреля от движение, но покрай вратата.

Положението на Амиен стана доста деликатно в 34-ата минута, когато стражът Гюртнер бе изгонен с червен картон за много грубо влизане спрямо Килиан Мбапе. След като бе оказана медицинска помощ на перлата на парижани, той продължи игра. Под рамката за Амиен застана Жан-Кристоф Буе. За сметка на него терена напусна Муса Конате.

Макар и с човек по-малко домакините опитаха да застрашат вратата на гостите, Трап обаче отрази.

В продължението на първата част Мбапе стреля от зоната пред наказателното поле, но Буе плонжира и изби в левия си ъгъл.

ПСЖ поведе след дузпа, която бе отсъдена в 53-ата минута. След хитро двойно подаване Неймар получи топката в наказателното поле, а Тома Монкондю понечи да му отнеме. Получи се съприкосновение, а бразилецът падна на терена. Съдията прецени, че има основания да посочи бялата точка. С изпълнението се нае именно бившият играч на Барселона, който бе безпогрешен за 1:0.

Три минути по-късно Мбапе шутира мощно, като топката летеше под напречната греда, ала Буе се хвърли и отрази.

Преднината на парижани набъбна на 2:0 в 78-ата минута, когато Адриен Рабио засече центриране отдясно с глава. Топката първо се удари в десния стълб на Буе, а след това влезе във вратата. За да бъде признато попадението обаче се наложи да бъдат използвани видеоитехнологиите, тъй като стражът захлупи топката при голлинията и първоначално останаха леки съмнения дали е преминала. След консултацията голът на богаташите бе факт.

В другите два мача от същия етап Рен победи Тулуза с 4:2 и продължи напред, а Монпелие взе гостуването си на Анже с минималното 1:0, за да намери място на полуфинала.