Мачове във френските Лига 1 и 2 със сигурност няма да има най-малко до 15 април, това заяви президентът на Футболната лига Натали Бой де ла Тур. Миналата седмица първенствата в двете лиги бяха спрени за неопределен период заради пандемията от коронавируса.

Появиха се спекулации, че първенствата може да бъдат подновени в началото на април, но от Лигата заявиха, че това няма как да се случи.

"Ако периодът на ограничения на правителството продължи 15 дни и като добавим две седмици тренировки, бихме могли да подновим около 15 април. Може да очакваме всичко, но трябва да се адаптираме и да останем праграмитични", каза Бой де ла Тур.

"Административният съвет обяви във вторник, че приоритет е завършване на Лига 1 и Лига 2, тъй като има спортни и икономически залози. Това е жизненоважно за бъдещето на клубовете и френския футбол. Ще можем да излезем от рамката, че първенствата се играят през уикенда, а турнирите от УЕФА през седмицата. Разбрахме се, че всеки ще играе, когато иска, за да завърши първенството си", допълни още тя.