Карим Бензема би се радвал да играе със сънародника си Килиан Мбапе в Реал Мадрид. Последният е трансферна цел на испанския колос от много време и въпреки че офертите в размер на 160 и 180 милиона евро бяха отхвърлени, той е на път да стане свободен агент през лятото на 2022.

Бензема и Мбапе вкараха головете при победата на Франция с 2:1 срещу Испания във финала на Лигата на нациите.

Запитан дали един ден Мбапе може да заиграе на "Бернабеу", Бензема отговори: "Защо не? Винаги съм го казвал и ще го кажа пак, иска ми се да бъда съотборник с Килиан един ден на клубно ниво. Харесва ми да играя с него в националния отбор. Той е отличен футболист и не виждам причина един ден да не дойде в Мадрид. За момента обаче той е футболист на Пари Сен Жермен и трябва да уважаваме това", заяви той.

 

 

Бензема бе изваден от френския национален отбор през 2015 след скандала за изнудване и съдебното дело ще бъде проведено през този месец. Той пропусна триумфа на световното първенство през 2018, но получи изненадващо повиквателна преди Европейското първенство това лято. Той вкара четири гола на шампионата на Стария континент и въпреки че Франция бе елиминирана от Швейцария, нападателят стигна до трофей с "петлите" по-късно през годината. Те спечелиха Лигата на нациите преди седмица.

"Този трофей е много важен за мен, тъй като ми бе първи с националния отбор. Гордея се, защото цели шест години не играх за страната си. Надявам се скоро да вдигна още един", добави Бензема, който има девет гола в осем мача за Реал Мадрид през настоящия сезон.