Лион се добра до равенство 1:1 в домакинството си срещу Ница от 15-ия кръг на Лига 1. И двете попадения дойдоха от дузпи. Двубоят бе изгледан от Карим Бензема, който показа "Златната топка" пред феновете на родния си отбор. 

Домакините се спасиха от загуба минута преди края, когато спорна дузпа бе превърната в гол от Александър Лаказет. Преди това Ница поведе с точно изпълнен удар от бялата точка на Никола Пепе в 38-ата минута.

През първата част Ница владееше положението. В 26-ата минута Никола Пепе отбеляза гол, който обаче не бе зачетен заради засада. След това в 33-ата минута гостите получиха дузпа за игра с ръка на футболист на Лион в наказателното поле. Никола Пепе изпълни наказателния удар и Антони Лопеш спаси, но реферът видя нередност и нареди дузпата да бъде пребита. При втория опит Пепе не сгреши и откри резултата - 0:1.
 
През втората част Лион се събуди и заигра доста по-добре. В 67-ата минута изстрел на Николас Таляфико се отби от гредата.
 
В 87-ата минута Лаказет си изработи доста спорна дузпа. Той трудно овладя едно подаване в наказателното поле и след сблъсък с Жан-Клер Тодибо се строполи на земята. Съдията прецени, че това е достатъчно, за да посочи бялата точка, а самият Лаказет реализира 11-метровия удар за крайното 1:1.

В класирането Лион заема 8-ото място с 21 точки, а Ница е девети с 20 точки.