Отборът на Бастия се наложи с 2:0 при гостуването си на Ница в мача от 28-я кръг на Лига 1. Точни за гостите бяха Диало и Айте.

Срещата предложи доста емоции, като всички по любопитни ситуации се разиграха през вторите 45 минути. Зрителите станаха свидетели не само на два гола, но и на червен картон, който отприщи доста страсти.

Още в 3-ата минута Венсан Плеа излезе на добра позиция срещу Лека, бо стражът на гостите отрази. При атаката останаха съществени съмнения за засада.

В 15-ата минута Рикардо Перейра напредна от дясно, центрира в наказателното поле, получи се рикошет и така Жереми Пие отправи мощен удар от добра дистанция, но топката излезе в аут.

Бастия направи хубава атака в 26-ата минута, Айте стреля, но Йоан Кардинал бе съсредоточен и улови топката.

Шанс се разкри и пред Валер Жермен, но отбраната на Бастия се справи в заключителните минути на първата част.

Ница остана с човек по-малко в 59-ата минута. Пол Байс опита да изчисти топката, която се намираше във владението на Айте, а последният се строполи на терена. Главният рефер вдигна червен картон на Байс, въпреки протестите на домакините.

Малко след това напрежението се покачи, а играчите на двата състава се спречкаха. След тази ситуация Ница поведе. След чудесно изпълнен пряк свободен удар Диало прати топката в мрежата на Йоан Кардинал - 1:0.

В 64-ата минута Айте се оказа в прегръдките на своите съотборници. След центриране от дясно, в наказателното поле на Ница се получи разбъркване, а Айте бе най-съобразителен и се разписа за 2:0, като преди това топката се удари в десния стълб на вратата на Йоан Кардинал.

До края на мача домакините положиха максимални усилия, за да отбележат, но с човек по-малко силите не им стигнаха.

В класирането Ница е на 3-о място с 41 точки, а Бастия е 10-и с 37.