Барселона със сигурност няма да е новият отбор на холандската звезда Матайс де Лихт. В това е категорично каталунското издание "Спорт", според което шампионът на Примера дивисион губи с много надпреварата за подписа на 19-годишния бранител. 

Всички европейски грандове са в борбата за талантливото "лале", като е ясно едно, че всички са готови да платят исканите 75 млн. евро от настоящия му клуб Аякс. Така че основното за избора на Де Лихт ще е кой ще му предложи най-добри лични условия. А каталунците изостават драстично в тази битка. 

Най-добри лични условия за футболиста предлага Пари Сен Жермен. Френският първенец, задвижван от милиардите на катарското кралско семейство, предлага годишно възнаграждение от 12 млн. евро на тийнейджъра, което прави по 1 млн. евро на месец или по 250 хил. евро на седмица. 

Изненадващо, но на второ място в битката излиза Ювентус, който е готов да предложи годишно възнаграждение от 10 млн. евро на Де Лихт. И чак тогава в подреждането се нарежда Барселона, оферирайки само 6 млн. евро на година, колкото предлагат и другите заинтересовани от подписа на бранителя. 

Ако не се случи някакъв драматичен обрат, холандският национал ще се озове в Пари Сен Жермен в началото на юли, когато бъде вдигнато ембаргото върху мениджъра му Мино Райола да упражнява официално дейността си.