Ръководството на Барселона е отхвърлило възможността да върне в редиците си бразилската звезда Неймар. След провала с трансфера на Лионел Меси, който предпочете да премине в Интер Маями, на каталунския гранд бе предложен именно Неймар.

Пини Захави, един от най-сериозните мениджъри, се опита да работи по подобна сделка, но президентът на Барселона Жоан Лапорта моментално е стопирал разговорите.

Неймар премина в ПСЖ с рекорден трансфер от 222 млн. евро именно от тима на Барселона. Никой в клуба не се съмнява в качествата на футболиста, който дори игра заедно с настоящия наставник на отбора Шави Ернандес.

Според медиите в Испания, две са причините за отказа на Барселона да влезе в разговори с Неймар. Първата, естествено, е финансовата. Както е известно, каталунците спазват строга финансова дисциплина, която се следва стриктно от Испанската футболна федерация.

От друга страна, ръководните фактори на „Камп Ноу” се страхуват за атмосферата в отбора. Неймар е противоречив характер, особено извън терена, а това може да се окаже решаващо за хармонията в съблекалнята, която в момента е отлична.