Голямата звезда на Ница Марио Балотели изригна в социалните мрежи след равенството 1:1 на своя тим срещу Бастия снощи. Причината за това бяха расистките скандирания на част от феновете на Бастия.

Супер Марио бе на терена за „орлетата“, които допуснаха грешна стъпка. Докато италианецът определя резултата като заслужен предвид незадоволителната игра на тима си, то той по никакъв начин не може да оправдае поведението на домакинските привърженици. Не за първи път Балотели страда от подобни изстъпления, като в един такъв случай като играч на Милан той едва бе убеден да остане на терена.

„Вчерашният резултат срещу Бастия беше справедлив... Ще се опитаме да работим повече и да постигнем целта си... Реферът също беше добър, но имам въпрос към французите“, написа нападателят в „Истаграм“ и „Туитър“.

„Нормално ли е феновете на Бастия да издават маймунски звуци „у-у-у“ през целия мач и никой от „дисциплинарните комитети“ да не вземе отношение? Излиза ли, че расизмът е ЛЕГАЛЕН във Франция? Или пък само в Бастия?“

„Футболът е невероятен спорт... Хора, като тези в Бастия, го правят ужасен! НАИСТИНА СРАМНО!“, добави Балотели.