Нападателят на Ница Марио Балотели заяви, че цветът на кожата му му е причинал редица проблеми по време на цялата му кариерата. Италианският футболист се оплака, че в собствената си родина често е бил жертва на расистки скандирания. 

Марио Балотели се озовава в трети италиански гранд

"На някои от стадионите в Италия, хората ми крещят, че нямало черни италианци. Аз съм доказателството, че такива има. Дори ако съм италианец, роден и израсъл в Италия, в закона се казва, че ставам италиански гражданин след като навърша 18 години. Законът е грешен и може би и до ден днешен някои хора виждат черният цвят като цветът на различните", започна Балотели пред "So Foot".

"Мисля си, че ако бях бял, щях да имам по-малко проблеми. Може би сам си причинил някои проблеми и съм се държал не както трябва на моменти, но въпреки това щяха ли да ми простят по-бързо? Абсолютно да", категоричен е италианският футболист.

Райола започна преговори с Рома за Балотели?

"Италия не е расистка държава, но опрделено има расисти тук. Промяната е единствено в ръцете на младото поколение и ние трябва да учим децата си, че всички сме еднакви, без значение външните белези", допълни той.