Комисията по контрол, етика и дисциплина на УЕФА беше много строга в последните си дисциплинарни решения, като най-засегнати от тях са Байерн Мюнхен и Олимпик Марсилия.

Баварците са наказани вследствие на мача с Лацио на „Олимпико“, по време на който феновете им палеха факли и хвърляха предмети по пистата, както и за червения картон на Дайо Упамекано.

Като начало УЕФА реши да изпълни отложената дисциплинарна мярка, наложена от контролния, етичния и дисциплинарния орган на 16 октомври 2023 г. Затова на баварците може да им бъде наложена забрана да продават билети на феновете си за следващото си домакинство от европейските клубни турнири след реванша с Лацио от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Германският клуб също така ще бъде глобен с общо 50 750 евро заради поведението на феновете си на мача в Рим., а Дайо Упамекано няма да има право да играе в реванша с Лацио.

Олимпик Марсилия също беше жестоко глобен в резултат на първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Шахтьор Донецк на 15 февруари.

УЕФА глоби Олимпик Марсилия с 50 000 евро в допълнение към забраната за продажба на билети на гостуващите му фенове за следващия мач от турнирите на УЕФА заради палене на факли. В този случай тази забрана отпада за изпитателен срок от две години.