Тенисистката Виктория Азаренка беше принудена да свали фланелката на футболния отбор на Пари Сен Жермен, когато излезе на корта за полуфинала на Откритото първенство на Австралия по тенис срещу Елена Рибакина. Беларуската тенисистка, определяща себе си като "неприятна футболна майка", е сериозен почитател на Пари Сен Жермен. Същото се отнася и за 6-годишния й син Лео, а именно като знак на подкрепа тя излиза често на корта с екипи на френския футболен колос.

Но след размяна на думи със съдията на Род Лейвър Арена, Азаренка свали фланелката на ПСЖ, преди да загрее за мача срещу Рибакина в обичайния си екип.

"Казаха ми на два пъти да я сваля, защото имах различна фланелка. Но мисля, че проблемът е със спонсорството", заяви 22-ата в схемата на турнира, която днес отстъпи на казахстанската Рибакина с 6:7 (4), 3:6. "Предполагам, че логата са прекалено големи. Знам, че не ми е позволено да играя с такава фланелка. Знам много добре този тип ограничения. Но все още мога да излизам на корта в това, с което искам. Правя го по мои си причини".

Всъщност това не е нещо ново като решение за Вика Азаренка. Тя няколко пъти е разказвала, че синът й е луд по футбола, обича френския гранд и иска да стане професионален футболист. И тя като отдадена майка, го подкрепя всячески в мечтата му.

"Моят син днес беше на своята си тренировка с бялата фланелка. Аз опитах да облека бялата фланелка за моя мач, но не стана. Така че, това е", обясни още тенисистката.

Това беше по-малкото от двете й разочарования днес, тъй като в края на краищата мечтата й да играе на финал и да спечели трета титла на Мелбърн Парк приключи с няколко пропуснати шанса.

Шампионката от 2012-а и 2013-а година пропиля пробив в първия сет и общо реализира едва три точки от осем възможни брейк-пойнта в цялата среща. При 0:40 при сервис на Рибакина и 5:5 в първия сет тя не успя да се възползва и никога повече не успя да наруши увереността на родената в Москва своя съперничка.

"Горда съм от себе си как се борих и се опитвах да взема мача, но просто не стана. Що се отнася за моята игра, усещах как просто не съм на мястото си, особено се отнася за важните моменти, когато успявах да създам подобни възможности", заяви още тя.

"Усещането в момента не е страхотно и не бих искала да правя генерална оценка. Но дайте ми няколко часа още и може би ще имам по-ясна визия какво се случи през този месец в Австралия. Очаквам с нетърпение цялата година, за да видим какво ще мога да направя", каза още тя.

Автор: Атанас Василев/БТА