Наставникът на Монако Тиери Анри ще бъде уволнен през следващите 48 часа. С тази ексклузивна история се появи английският ежедневник „Мирър”.

Първото клубно назначение за легендата на Арсенал изглежда няма да приключи добре, като той заема поста в Княжеството малко над 3 месеца. Съвсем скоро се очаква да има среща между французина и босовете на клуба, който съвсем сериозно е застрашен от изпадане в Лига 2. Монако е на предпоследното 19-о място с едва 15 точки след 21 кръга, като се намира на 3 точки от 17-ия Амиен. Във Франция 18-ото място също е вариант за спасение – понастоящем то се заема от Дижон (17 точки) – понеже дава право на плейоф за оставане в елита.

Предишният наставник на Монако Леонардо Жардим плати цената за слабите резултати на отбора на 11 октомври, а седмица по-късно на поста беше назначен именно Анри. Пристигането на бившия голаджия не оказа позитивен ефект, като „монегаските” продължиха да бъдат крайно непостоянни в изявите си, а защитата все така допускаше леки голове.

Анри постигна само 2 победи в 12-те си шампионатни мача начело, като до този момент няма домакински успех на „Стад Луи II”. За последно Монако спечели срещу Амиен (2:0) на 4 декември, а оттогава досега успя отпадне и от Купата на Франция. Миналата събота тимът беше съсипан с 5:1 от Страсбург, което съвсем не помогна за каузата на Анри.

Стартът на французина като треньор на клубно ниво може да бъде сравнен с крайно непродуктивния период на Гари Невил начело на Валенсия през сезон 2015/2016. Легендата на Манчестър Юнайтед, който нямаше никакъв опит като старши треньор, бе назначен на пожар при „прилепите”, където се задържа от 2 декември 2015-а до 30 март 2016-а. Англичанинът стартира с поредица от 9 мача без успех, отнесе загуба 0:7 от Барселона, а когато той бе уволнен, тимът се намираше само на 6 точки над опасната зона в Ла Лига.