Звездата на Пари Сен Жермен и френския национален отбор Килиан Мбапе е готов да продължи договора си с клуба, пише вестник “Екип”. Актуалният му контракт изтича през юни 2022-а година, а самият футболист е приел условията по новата сделка, твърди френското издание.

Според испанския вестник „Ас” обаче, Мбапе не се е съгласил, а в момента е „принуждаван и притискан” да поднови договора си. Изданието твърди, че в основата е егото на президента на парижани Насер Ал Хелайфи, който иска да удължи договора му до 2024-а, но единствено с идеята, че Мбапе ще отиде на Световното първенство през 2022-а година като играч на ПСЖ.

Самото първенство ще се проведе в Катар, а Ал Хелайфи е член на катарската кралска фамилия. През текущия сезон 22-годишният нападател има 40 мача за парижани във всички турнири, вкарал е 33 гола и е направил 10 асистенции.

Информациите в другите френски медии за него са разнопосочни. Едни твърдят, че обмисля напускане, а други, че е щастлив във френската столица.

Вестник „Льо Паризиен” твърди, че новото предложение за годишна заплата е 30 милиона евро, с 5 повече от актуалния му договор.