Арсенал следи отблизо развитието на халфа на Монако Юсуф Фофана, разкрива Фабрицио Романо. 25-годишният французин показа сериозно развитие в последните години и това е привлякло вниманието на лондончани, които няколко пъти са пращали свои скаути да наблюдават играта му на живо.

Договорът на Фофана изтича след година, което може да накара Монако да разгледа евентуални оферти, ако такива пристигнат за него. Самият играч също има желание да опита късмета си в Премиър лийг и това може да наклони везните за евентуален трансфер.

В Арсенал обмислят да вземат Фофана за заместник на Томас Партей, който също навлиза в последната година от договора си, а и вече е на възраст и изглежда все по-малко влиза в плановете на Микел Артета. На "Емиратс" обаче може да срещнат конкуренция за подписа му от страна на Манчестър Юнайтед, който преди време също бе свързван с този играч.

"Нека видим кой ще се включи в битката за подписа му. Все още сме на твърде ранен етап. Моето мнение е, че той ще пасне идеално на английския футбол", сподели Фабрицио Романо.