Няколко месеца след като напусна Арсенал, легендарният мениджър Арсен Венгер отново се завръна на терена, ноо този път като футболист.

През уикенда 68-годишният французин участва в благотворителен мача в град Нанси в памет на бащата на Мишел Платини - Алдо Платини, който почина през декември 2017г. Двубоят имаше за цел да събере средства за болни деца.

Легендата на френския футбол Мишел Платини също присъства на стадиона, носещ името на своя баща.

В края на април 2018г. Арсен Венгер напусна Арсенал след 22 години начело на тима. На негово място застана испанецът Унай Емери. Въпреки че името му се свързваше с много отбори през лятото, специалистът реши да си вземе почивка. Самият Венгер сподели, че след като напусне "Емирейтс", може да поеме друг клуб.

По време на престоя си при "топчиите" френският мениджър вдигна три титли от Висшата лига и седем Купи на ФА, като през 2006г. достигна финала в Шампионската лига. 

Арсен Венгер няма кой знае колко успехи като професионален футболист. Той играе като халф и има едва 67 официални мача и 4 гола в кариерата си за тимове като Мюлюз, Митзих и Страсбург между 1969 и 1981г.