Френската полиция направи арести, а футболните власти проведоха извънредна среща след серията от насилствени инциденти с привърженици по време на мачовете от Лига 1 в средата на седмицата.

Автобус, превозващ фенове на Бордо до мача с Монпелие в сряда в южна Франция, бе атакуван с камъни, излизайки от летището, оставяйки 16 души с леки наранявания. Друг мач в сряда между отборите на Анже и Марсилия на стадион „Раймонд Копа“ бе прекъснат, когато запалянковци нахлуха на терена и хвърлиха ракети.

След последния съдийски сигнал след нулевото равенство, група от фенове на Марсилия напусна зоната на стадиона, запазена за гостуващите привърженици и се опита да се конфронтира със запалянковци на Анже, преди охранителите да овладеят положението. Двама привърженици на Марсилия били арестувани за участието си в тези инциденти, обявиха прокурори.

Последните инциденти се случват, след като полицията бе принудена да се намеси, когато северното дерби между Ланс и Лил бе временно прекъснато заради нахлуване на терена през първото полувреме. Френският футбол традиционно няма същите проблеми с хулиганството както имат в Англия, Италия и Германия.