ПСЖ победи Анже като гост с 2:1 в мач от 32-я кръг на Лига 1. Попадението за домакините бе дело на Сада Тиуб, а за парижани точен на два пъти беше Килиан Мбапе. ПСЖ не бе особено агресивен в срещата, като на моменти изглеждаше примирен и не намираше достатъчно мотивация. С тази победа ПСЖ остава на върха в класирането със 75 точки, а Анже остава на последна позиция с 14 пункта на сметката си.

БГНЕС
24 снимки

В 9-а минута Лионел Меси направи превъзходен пас зад защитата на Анже, като намери Хуан Бернат, който веднага отклони с едно докосване към Килиан Мбапе. Френският нападател не осъществи първоначално най-добрия контрол с топката, но впоследствие запази хладнокръвие и успя да завърши - 1:0 за ПСЖ.

В 26-а минута ПСЖ удари за втори път в срещата, след като Килиан Мбапе достигна до прецизно извеждащо подаване на Лионел Меси, преди да отправи неспасяем удар от границата на наказателното поле. Фантастичен гол и резултатът стана 2:0 за ПСЖ.

Лионел Меси профука добра възможност в 38-а минута, след като му беше оставено голямо пространство и той отигра с чудесен удар от границата на пеналтерията. Топката летеше право под напречната греда, но вратарят се прояви брилянтно и спаси. Това бе и всичко по-интересно през първата част.

През първите 15 минути на второто полувреме Анже бе по-активният отбор и търсеше възможности да създаде напрежение в защитата на ПСЖ, но футболистите на домакините не бяха достатъчно прецизни и не успяваха да създадат чисто голово положение.

В 74-а минута Килиан Мбапе намери пространство на границата на наказателното поле и заби потресаващ удар, влизащ под напречната греда, но Пол Бернардони го разколеба със страхотно спасяване с две ръце. Това бе чудесен шанс за ПСЖ.

Апатичната игра на парижани доведе до страхотно положение за Анже две минути преди края на редовното време. Абдала Сима сервира топката на Сада Тиуб в наказателното поле и той я търколи в долния десен ъгъл зад Джанлуиджи Донарума - 1:2.

Време за повече положения пред някоя от двете врати нямаше и ПСЖ се поздрави с трите точки, надделявайки над Анже с 2:1.


Анже е в ужасяваща форма, като от септември месец насам има едва една победа в първенството. Отборът е на последната 20-а позиция , като изпадането на тима изглежда почти сигурно. Анже играе главно за своята чест и ще се опита да изненада гранда от Париж. Основният проблем на тима е малкото отбелязани попадения, като има едва 24 гола в 31 мача.

ПСЖ е много близо до титлата в Лига 1, като има осем точки преднина пред втория Марсилия. Тимът на Кристоф Галтие записа две поредни поражения в първенството, но след това успя да победи последователно Ница и Ланс, за да си осигури комфортен аванс на върха в класирането. ПСЖ е категорично с най-доброто нападение в лигата, като има 73 отбелязани попадения в 31 мача.

Стартови състави:

Анже: 1. Паул Бернардони, 24. Жан Баоя, 25. Абдул Бамба, 22. Седрик Уантонджи, 29. Усман Камара, 94. Ян Валери, 23. Адриен Уну, 2. Батиста Менди, 10. Химад Абдели, 7. Ибрахима Ниане, 24. Жан Баоя

Треньор: Александър Дюжу

ПСЖ: 99. Джанлуиджи Донарума, 15. Данило Перейра, 5. Маркиньос, 4. Серхио Рамос, 14. Хуан Бернат, 17. Витиня, 8. Фабиан Руис, 28. Карлос Солер, 2. Ашраф Хакими, 7. Килиан Мбапе, 30. Лионел Меси

Треньор: Кристоф Галтие